الموضوع: روستو اللحم
عرض مشاركة واحدة

نادي الإتحاد الحلبي السوري

كُتب : [ 17-05-2012 - 04:04 ]
رقم المشاركة : ( 1 )
الصورة الرمزية أسيرة ملاكي
 
أسيرة ملاكي
أهلاوي للعضم

أسيرة ملاكي غير متواجد حالياً

       
رقم العضوية : 14373
تاريخ التسجيل : Feb 2012
مكان الإقامة : أيطاليا
عدد المشاركات : 1,397
قوة التقييم : أسيرة ملاكي is on a distinguished road
روستو اللحم

روستو اللحم rose.pngروستو اللحم rose.pngروستو اللحم rose.png

السلام عليكم ورحمة الله





المكونات :


عرق تربيانكو وزن كيلو ونصف
4 فصوص ثوم كبيرة مقطعه
ملح وفلفل اسود والبهارات اللى تفضلوها
انا افضل بهارات الاعشاب من ماكورمك خصوصا مع عرق الروستو

صويا صوص
بصله
كيس مرقة دجاج( افضل كنور البودرة احلى مرقة دجاج على الاطلاق)
معلقتين ورشيستر صوص( اختياري )
نص كوب ماء



جيبالكوا الشرح بالصور بالتفصيل يارب ينال على رضاكم



نجهز ويستحسن نخبر الجزار بتجهيزه وتنضيفة من الجلد والدهون وربطه بالخيط المخصوص بهذا الشكل في الصورة :



روستو اللحم 11287077128.jpg




نعمل فتحات بالسكين في جميع اجزاء العرق

ونضع قليل من البهارات مع الثوم ونبدا ندخل التوم في كل الفتحات بالشكل دة



روستو اللحم 11287077221.jpg



وهنا صورة البهارات المستخدمه في تتبيل الثوم والعرق بالكامل



روستو اللحم 11287077278.jpg




بعد توزيع الثوم في كل الفتحات نرش كامل العرق بفلفل اسود مطحون ونفركه باليد ثم نرش ملح وايضا نفركه جيدا واخيرا البهارات الخاصه وطبعا ممكن تستخدموا البهارات الخاصه بكم


روستو اللحم 11287077411.jpg





ثم نوزع 3 معالق كبار من الصويا صوص على جميع العرق


روستو اللحم 11287077514.jpg





روستو اللحم 11287077548.jpg




كدة العرق جاهز نضعه في طبق ونغلقه او نلفه في بلاستيك فيلم ونتركه بالتلاجة من الليل او كام ساعه اذا مستعجلين




روستو اللحم 11287077638.jpg





بعد ما تركناه في التتبيله الوقت الكافي

نبدا في تسويته

نجهز شوايه تيفال ونسخنها جيدا ونضع فيها اللحم يتشوي من دون اي زيوت




روستو اللحم 11287077717.jpg





هنا بدا اللحم ياخد علامات الشوي الجذابه روستو اللحم wink.png


روستو اللحم 11287077787.jpg




نشويه على جميع الجهات ثم نرفعه في صينه للفرن

ونبدا بعمل خليط البصل اللذيذ اللى بيعطي نكهة مميزة للحم روستو اللحم thumbs_up.png


في نفس الشوي نضع معلقه كبيرة زيت ونشوح البصل المقطع



روستو اللحم 11287077897.jpg




روستو اللحم 11287077938.jpg




نضع معلقة صغيرة مليئة من بودرة مرقة الدجاج على البصل ونقلب

البصل هنا بدا ياخد لون جميل روستو اللحم woo.png


روستو اللحم 11287078021.jpg





بعد ما ياخد البصل اللون الجميل دة نضع معلقه كبيرة من صوص ( اختياري يمكن الاستغناء عنه ولا يؤثر في الطعم كثير )

روستو اللحم 11287078153.jpg




ونضع نص كوب ماء ونطفي ونوزع الخليط اللذيذ دة على اللحم وندخله الفرن تقريبا من ساعه ل ساعه ونصف

روستو اللحم rolleyes.pngروستو اللحم rolleyes.png

روستو اللحم 11287078213.jpg





بعد تمام السوا نتركه حتي يرتاح لسهوله تقطيعه ونقطعه ويقدم


روستو اللحم 11287081697.jpg






روستو اللحم 11287081739.jpg









روستو اللحم 11287081775.jpg


وبالهنا والشفا يارب يكون عجبكوا

روستو اللحم quote.gif

رد مع اقتباس