الموضوع: روستو اللحم
عرض مشاركة واحدة

نادي الإتحاد الحلبي السوري

كُتب : [ 17-05-2012 - 03:04 ]
رقم المشاركة : ( 1 )
الصورة الرمزية أسيرة ملاكي
 
أسيرة ملاكي
أهلاوي للعضم

أسيرة ملاكي غير متواجد حالياً

       
رقم العضوية : 14373
تاريخ التسجيل : Feb 2012
مكان الإقامة : أيطاليا
عدد المشاركات : 1,397
قوة التقييم : أسيرة ملاكي is on a distinguished road
روستو اللحم

روستو اللحمروستو اللحمروستو اللحم

السلام عليكم ورحمة الله





المكونات :


عرق تربيانكو وزن كيلو ونصف
4 فصوص ثوم كبيرة مقطعه
ملح وفلفل اسود والبهارات اللى تفضلوها
انا افضل بهارات الاعشاب من ماكورمك خصوصا مع عرق الروستو

صويا صوص
بصله
كيس مرقة دجاج( افضل كنور البودرة احلى مرقة دجاج على الاطلاق)
معلقتين ورشيستر صوص( اختياري )
نص كوب ماء



جيبالكوا الشرح بالصور بالتفصيل يارب ينال على رضاكم



نجهز ويستحسن نخبر الجزار بتجهيزه وتنضيفة من الجلد والدهون وربطه بالخيط المخصوص بهذا الشكل في الصورة :



روستو اللحم




نعمل فتحات بالسكين في جميع اجزاء العرق

ونضع قليل من البهارات مع الثوم ونبدا ندخل التوم في كل الفتحات بالشكل دة



روستو اللحم



وهنا صورة البهارات المستخدمه في تتبيل الثوم والعرق بالكامل



روستو اللحم




بعد توزيع الثوم في كل الفتحات نرش كامل العرق بفلفل اسود مطحون ونفركه باليد ثم نرش ملح وايضا نفركه جيدا واخيرا البهارات الخاصه وطبعا ممكن تستخدموا البهارات الخاصه بكم


روستو اللحم





ثم نوزع 3 معالق كبار من الصويا صوص على جميع العرق


روستو اللحم





روستو اللحم




كدة العرق جاهز نضعه في طبق ونغلقه او نلفه في بلاستيك فيلم ونتركه بالتلاجة من الليل او كام ساعه اذا مستعجلين




روستو اللحم





بعد ما تركناه في التتبيله الوقت الكافي

نبدا في تسويته

نجهز شوايه تيفال ونسخنها جيدا ونضع فيها اللحم يتشوي من دون اي زيوت




روستو اللحم





هنا بدا اللحم ياخد علامات الشوي الجذابه روستو اللحم


روستو اللحم




نشويه على جميع الجهات ثم نرفعه في صينه للفرن

ونبدا بعمل خليط البصل اللذيذ اللى بيعطي نكهة مميزة للحم روستو اللحم


في نفس الشوي نضع معلقه كبيرة زيت ونشوح البصل المقطع



روستو اللحم




روستو اللحم




نضع معلقة صغيرة مليئة من بودرة مرقة الدجاج على البصل ونقلب

البصل هنا بدا ياخد لون جميل روستو اللحم


روستو اللحم





بعد ما ياخد البصل اللون الجميل دة نضع معلقه كبيرة من صوص ( اختياري يمكن الاستغناء عنه ولا يؤثر في الطعم كثير )

روستو اللحم




ونضع نص كوب ماء ونطفي ونوزع الخليط اللذيذ دة على اللحم وندخله الفرن تقريبا من ساعه ل ساعه ونصف

روستو اللحمروستو اللحم

روستو اللحم





بعد تمام السوا نتركه حتي يرتاح لسهوله تقطيعه ونقطعه ويقدم


روستو اللحم






روستو اللحم









روستو اللحم


وبالهنا والشفا يارب يكون عجبكوا

روستو اللحم
موقع ومنتديات نادي الاتحاد الحلبي - نادي الإتحاد الحلبي السوري Al Ittihad of Aleppo syria - عشاق حلب الأهلي المطبخ الحلبي

رد مع اقتباس