الموضوع: روستو اللحم
عرض مشاركة واحدة

نادي الإتحاد الحلبي السوري

كُتب : [ 17-05-2012 - 03:04 ]
رقم المشاركة : ( 1 )
الصورة الرمزية أسيرة ملاكي
 
أسيرة ملاكي
أهلاوي للعضم

أسيرة ملاكي غير متواجد حالياً

       
رقم العضوية : 14373
تاريخ التسجيل : Feb 2012
مكان الإقامة : أيطاليا
عدد المشاركات : 1,397
قوة التقييم : أسيرة ملاكي is on a distinguished road
روستو اللحم



السلام عليكم ورحمة الله





المكونات :


عرق تربيانكو وزن كيلو ونصف
4 فصوص ثوم كبيرة مقطعه
ملح وفلفل اسود والبهارات اللى تفضلوها
انا افضل بهارات الاعشاب من ماكورمك خصوصا مع عرق الروستو

صويا صوص
بصله
كيس مرقة دجاج( افضل كنور البودرة احلى مرقة دجاج على الاطلاق)
معلقتين ورشيستر صوص( اختياري )
نص كوب ماء



جيبالكوا الشرح بالصور بالتفصيل يارب ينال على رضاكم



نجهز ويستحسن نخبر الجزار بتجهيزه وتنضيفة من الجلد والدهون وربطه بالخيط المخصوص بهذا الشكل في الصورة :








نعمل فتحات بالسكين في جميع اجزاء العرق

ونضع قليل من البهارات مع الثوم ونبدا ندخل التوم في كل الفتحات بالشكل دة







وهنا صورة البهارات المستخدمه في تتبيل الثوم والعرق بالكامل








بعد توزيع الثوم في كل الفتحات نرش كامل العرق بفلفل اسود مطحون ونفركه باليد ثم نرش ملح وايضا نفركه جيدا واخيرا البهارات الخاصه وطبعا ممكن تستخدموا البهارات الخاصه بكم








ثم نوزع 3 معالق كبار من الصويا صوص على جميع العرق













كدة العرق جاهز نضعه في طبق ونغلقه او نلفه في بلاستيك فيلم ونتركه بالتلاجة من الليل او كام ساعه اذا مستعجلين










بعد ما تركناه في التتبيله الوقت الكافي

نبدا في تسويته

نجهز شوايه تيفال ونسخنها جيدا ونضع فيها اللحم يتشوي من دون اي زيوت










هنا بدا اللحم ياخد علامات الشوي الجذابه







نشويه على جميع الجهات ثم نرفعه في صينه للفرن

ونبدا بعمل خليط البصل اللذيذ اللى بيعطي نكهة مميزة للحم


في نفس الشوي نضع معلقه كبيرة زيت ونشوح البصل المقطع













نضع معلقة صغيرة مليئة من بودرة مرقة الدجاج على البصل ونقلب

البصل هنا بدا ياخد لون جميل








بعد ما ياخد البصل اللون الجميل دة نضع معلقه كبيرة من صوص ( اختياري يمكن الاستغناء عنه ولا يؤثر في الطعم كثير )






ونضع نص كوب ماء ونطفي ونوزع الخليط اللذيذ دة على اللحم وندخله الفرن تقريبا من ساعه ل ساعه ونصف









بعد تمام السوا نتركه حتي يرتاح لسهوله تقطيعه ونقطعه ويقدم






















وبالهنا والشفا يارب يكون عجبكوا


موقع ومنتديات نادي الاتحاد الحلبي - نادي الإتحاد الحلبي السوري Al Ittihad of Aleppo syria - عشاق حلب الأهلي المطبخ الحلبي

رد مع اقتباس